Apk-dagen

'Muziek is een hogere openbaring dan alle wijsheid en filosofie' (L. van Beethoven)
 

 

APK-dagen - Onderhoud, Inspiratie & Zelfzorg voor professionals 

BIj- en nascholing voor Alumni en andere geïnteresseerden


Onze auto heeft jaarlijks een APK nodig en zo doen we dat ook met andere gebruiksvoorwerpen.
Toch blijkt het in de praktijk vaak een sluitpost te zijn om regelmatig een eigen APK te doen voor je lijf. Bij de Alchemist willen we zo nu en dan APK’s aanbieden, voor onze doelgroep… mensen die veel geven vanuit een gevend beroep!
Dus echt even een moment voor jezelf dat je tot jezelf kunt komen, bij kunt tanken, op kunt laden, kunt lachen, kan verstillen en kan ontladen. Heerlijk om samen met collega’s samen weer je inspiratie, creativiteit en de Vrije Ruimte in jezelf te voelen, even ‘niets hoeven’ via bewegen en de stem.

 

2 juni 2017 APK-dag 'Volgen van je innerlijke beweging!'

Het leven van alle dag dwingt je veelal om mee te bewegen met alles wat er op je afkomt. Werk, kinderen, verplichtingen, rollen, verwachtingen; ze hebben allemaal een trekkracht, waardoor veel mensen geneigd zijn om uit hun eigen beweging te raken. Deze dag is bedoeld om je opnieuw te connecten met je eigen lichaam, je eigen beweging te ervaren en volgen, om zodoende weer in contact te komen met je eigen potentieel. Via speelse, ilchaamsgerichte en creatieve werkvormen kan ieder hierin zijn/ haar eigen reis maken.

Dus heb je zin in een heerlijke dag helemaal voor jezelf, om op te laden, te ontladen en in beweging te komen? Meld je dan zeker aan!
Of, zoals Gabrielle Roth zegt:
Je hoofd leeg maken
Je hart luchten
Je lichaam vrijmaken.

Kosten: € 160 (excl. BTW)
Inclusief koffie/thee/lekker, heerlijke lunch en borrel na afloop.

Kijk ter inspiratie zeker even het volgende fimpje:

https://www.youtube.com/watch?v=vYD1UkN_KGI

 

 3 november 2017 APK-dag

 

Bewegen tussen SYMBIOSE en AUTONOMIE.

Heb je een verlangen om weer even tot jezelf te komen, je te laten inspireren, laat deze kans dan zeker niet voorbij gaan! Kom lekker een dagje bijtanken bij de ALchemist.

We gaan aan het werk met de thema's Symbiose en Autonomie.

In mensen zit de behoefte aan Symbiose, aan het contact ervaren met anderen en een behoefte aan Autonomie, dat je op je eigen benen staat. In menselijk contact is het steeds heen en weer bewegen, tussen openstellen voor anderen, voor situaties en bij jezelf blijven. Mensen zijn daar, mede bepaald door hun eigen geschiedenis, erg verschillend in. De één vindt het lastiger om zich echt open te stellen voor contact met een ander, de ander om het contact met iemand te verbreken. 

In de praktijk is het opvallend dat wanneer Symbiose en Automie meer samen komen, je dieper contact kunt ervaren met jezelf en tegelijkertijd ook met anderen. Er lijkt een synergie te ontstaan, waardoor geven en ontvangen hetzelfde wordt. Er komt als het ware een derde dimensie bij.
Deze afwisseling tussen Symbiose en Autonomie kun je in optima forma zien als een dans, waarbij ze afwisselend de leiding nemen en zich laten leiden. Ze zijn onderling constructief met elkaar verbonden, maar staan beiden op eigen benen. Wanneer je professioneel met mensen werkt, is dit de optimale werkrelatie.

Tijdens deze APK-dag gaan we interactief met deze thematiek aan de slag, met speelse en creatieve oefeningen, met muziek, bewegen, stem, en lichaamsgerichte oefeningen.

Tijden: koffie 9.30, 10.00 starten. Afsluiting 17.00-17.30 met een borrel voor wie dat wil.

Prijs: € 165,- (Excl. BTW), inclusief koffie/thee, lekker, lunch, borrel.

Plaats: Nieuwe Erven in Amersfoort (www.nieuweerven.nl).